Mocht je denken dat sciencefiction-boeken geen humor hebben, dan moet je nodig eens in de wereld van CD Warhurst duiken. The Planet Baggers is een van de grappigste en meest onderhoudende boeken die ik ooit heb gelezen. En dat terwijl het een sciencefiction-roman is!

The Planet Baggers heeft de meest onwaarschijnlijke antiheld als hoofdpersoon: Colin, een oudere alleenstaande man die de hectiek van het stadse leven achter zich heeft gelaten en zich met liefde bezighoudt met het wieden van onkruid in zijn tuin. Met zijn handen vol brandnetels, staat Colin oog in oog met buitenaardse wezens, die hem uitnodigen in hun van alle gemakken voorziene ruimtevaartuig. Voor de man er erg in heeft wordt hij met een duizelingwekkende vaart meegenomen en belandt de lezer in een literaire achtbaan waar de aardse logica geen grip meer op heeft.

The Planet Baggers
The Planet Baggers

Colin blijkt niet de enige ontvoerde mens aan boord te zijn, maar met ongekend raffinement hebben de buitenaardse wezens een passende wederhelft voor hem meegenomen. Kaileigh, een voormalig pin-up model, dat in een vroeger leven als onbereikbare vrouw de wand boven Colins puberbed sierde. Hun werelden lijken ver uiteen te liggen, maar in de tijd- en plaatsloze dimensies van The Planet Baggers wordt alles relatief.

CD Warhurst
CD Warhurst

CD Warhurst schreef een pageturner die je alleen maar wil leggen omdat je zo verschrikkelijk hard moet lachen. Warhursts humor is droog en vol zelfspot, af en toe stapt hij zelfs als alwetende verteller zijn eigen verhaal binnen en wie gevoelig is voor de Britse tongue-in-cheek-stijl zal zich tijdens het lezen geen seconde vervelen. CD Warhurst schrijft als de liefdesbaby van Roald Dahl en JK Rowling. Als Netflix en Disney Plus verstandig zijn, kopen ze meteen de rechten op dit fascinerende boek, want dit verhaal gaat het op het witte doek of op een scherm uitstekend doen. En voor wie geen genoeg kan krijgen van de doldwaze avonturen van Colin en Kaileigh: deel twee schijnt in aantocht te zijn!

http://mybook.to/PlanetBaggers