Graag nodigen we je uit om elkaar met Oud & Nieuw een hart onder de riem te steken. Hoe? Door met zijn allen vanuit onze tuinen, terrassen, balkons en geopende ramen op 1 januari om 0.10 uur ‘You’ll Never Walk Alone’ te zingen!

Dat we elkaar misschien niet kennen maakt niet uit. We zitten in hetzelfde (corona)schuitje, maar het is fijn om het nieuwe jaar toch op een positieve manier starten. En wat is er nou leuker dan om met elkaar uit volle borst te zingen. De achterkanten van onze huizen zorgen voor een perfecte akoestiek en het kan nog corona-proof ook!

TIJD: 1 januari 2021 om 0.10 uur (dus meteen na de jaarwisseling).

WAAR: Je staat in je eigen achtertuin, op je balkon of terras of in het geopende raam.

WAT GAAN WE DOEN: Trek na 0.00 uur je jas aan, ga met of zonder champagne in je raam, op je balkon of in je tuin staan. Vanuit onze eigen woning klinkt om 0:10 het startsein door een live gespeelde intro. Steek een sterretje aan, hef het glas en zing zo hard mogelijk ‘You’ll Never Walk Alone’ mee!  Op deze pagina vind je de volledige tekst zodat je alvast kunt oefenen!

ALS JE IN EEN ANDERE BUURT WOONT: Organiseer dit in je eigen woonblok.

HOE HOUDEN WE HET CORONAPROOF: Door in je eigen huis, achtertuin of balkon te blijven. Met je huisgenoten die er toch al zijn. Nodig geen extra mensen uit. Als vrienden, familie of bekenden dit een leuk idee vinden, stimuleer ze dan om dit in hun eigen woonblok te organiseren.

VRAGEN? Neem voor eventuele vragen contact op met deze website.

Naast de Facebookpagina is er een Twitter-account aangemaakt. Het is leuk als je die liket en volgt.

Facebook: facebook.com/Youll-Never-Walk-Alone-102212568473388

Twitter: @Youllne47892817

START SPREADING THE NEWS!

Balcony
Balkons

Richard Rogers en Oscar Hammerstein II schreven het lied ter vertroosting en bemoediging in 1945 voor de musical Carousel. Na de moeilijke oorlogsjaren kon de wereld zo’n hoopvolle boodschap wel gebruiken. ‘You’ll Never Walk Alone’ is de afgelopen 75 jaar vaak gezongen, zowel in periodes van rouw als in tijden van vreugde. De bekendste uitvoering is die van de Liverpoolse band Gerry & the Pacemakers uit 1963. Later namen ook artiesten als Aretha Franklin, Johnny Cash en Elvis Presley het nummer op. In ons eigen land hadden onder meer Lee Towers, André Hazes en het Urker Mannenkoor ‘You’ll Never Walk Alone’ op hun programma. Toen de Corona-crisis uitbrak was dit lied via radiostations in heel Europa te horen. Veel mensen zitten deze dagen thuis, maar we zijn toch met elkaar verbonden. Het leven lijkt soms chaotisch en onrustig, maar de storm gaat ooit weer liggen en dan zien we de zon weer schijnen. In de drukte van het dagelijks leven was je misschien vergeten hoe mooi de vogels kunnen zingen en dan ineens word je geraakt door het liefdeslied van een leeuwerik. ‘Walk on, walk on, with hope in your heart, and you’ll never walk alone!’

Carousel
Carousel
When you walk, through a storm
Hold your head up high
And don`t be afraid of the dark
At the end of the storm
There is a golden sky
And the sweet silver song
Of a lark
Walk on, through the wind
Walk on, through the rain
Though your dreams be tossed
And blown
Walk on, walk on
With hope, in your heart
And you`ll never walk alone
You`ll never walk alone
Walk on, walk on
With hope in your hearts
And you`ll never walk, alone
You never walk alone
Gerry and the Pacemakers
Gerry and the Pacemakers