Woorden schieten te kort deze dagen; bij alles wat je zegt, sla je de plank net mis. Vandaar mijn keuze voor instrumentale muziek. Brad Mehldau weet me te raken met eigen composities, met Bach-bewerkingen, maar ook met zijn interpretaties van betekenisvolle popnummers. Samen met zijn trio gaf de Amerikaanse pianist vlak voor de sluiting van de theaters nog een schitterend concert in TivoliVredenburg. Mehldau heeft een bijzondere affiniteit met de muziek van Nick Drake en nummers van Lennon en McCartney. Als ik een stuk moet uitkiezen, kom ik uit bij ‘Exit Music (For A Film)’. Radiohead componeerde het voor een filmbewerking van Shakespeare’s Romeo and Juliet, een toneelstuk dat laat zien dat liefde sterker is dan de dood. Brad Mehldau’s uitvoering staat op The Art Of The Trio, Volume Three. Toen ik Brad Mehldau voor het eerst zag optreden op North Sea Jazz speelde hij dit stuk en ik wist dat muziek daarna nooit meer hetzelfde zou zijn.